Site Te Wil

site_te_wil

De naam van ons distributiecentrum aan de Logistiekstraat heeft al voor vele hoofdbrekens gezorgd. Sinds de opening in 2011, wordt ons regelmatig de vraag gesteld: “Wat is de betekenis van Site Te Wil?

Tijd om dit bijzondere verhaal met jou te delen. Waar nu onze palletboxen en kunststof pallets op voorraad staan, was tot het begin van dit decennium enkel gras en weide te zien. We maken een sprong in de tijd. Kort na de Tweede Wereldoorlog verhuisde de twintigjarige Maria te Wil van haar ouderlijk huis in het Duitse Elten naar de ’s-Heerenbergseweg in Lengel. Ze ontmoette in het dorp haar toekomstige man Hent Menting. Samen runden ze een bedrijvige boerderij, waar het melken van de koeien en het voederen van kippen en varkens aan de orde van de dag waren. In het weiland naast het huis graasden koeien of zag het geel van de mais. De kinderen van het gezin hielpen mee met bieten schoffelen en aardappels rapen.

Met het verstrijken van de jaren veranderde de boerderij. De varkens in de deel maakten plaats voor slaapkamers en in de stallen werd een heuse biljartzaal ingericht. En hoewel Maria’s meisjesnaam steeds minder werd gebruikt, bleef het weiland in de volksmond de wei van Te Wil.

De boerderij wordt inmiddels niet meer bewoond en op de plek van het weiland prijken nu planten, bomen en een strak aangelegd straatwerk dat leidt naar ons distributiecentrum. Onveranderd is echter de bedrijvigheid op het terrein, geïnspireerd door de familie te Wil die op dit grondgebied woonde.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s