Waar recycling begint

Voor ons is MVO een werkwoord: onze handen gaan uit de mouwen voor maatschappelijke en culturele instellingen. Je ziet ’t ook terug in ons assortiment. Wij kiezen bewust voor producten die lang meegaan en waarvan het materiaal hergebruikt kan worden. Maar ons MVO hart gaat ook sneller kloppen van groene initiatieven van anderen. Zoals het werk van Henk. Hij bewijst dat een beter milieu echt bij jezelf begint. 

‘Zwerfafval wordt zwaar onderschat’

Hulkenberg Ulenpasweg

Schone straat, Ulenpasweg ‘s-Heerenberg

Al 5 jaar houdt Henk ons industrieterrein in ‘s-Heerenberg en de omliggende woonwijken schoon van zwerfafval. Vijf dagen per week is hij zo’n 2 uur onderweg met een knijper en een tas. Gewoon, omdat het zwerfafval hem stoort.

Na het overlijden van zijn hond, bleef Henk zijn dagelijkse wandeling maken en ineens viel het zwerfafval hem extra op. Henk: ‘Sommige plekken zijn net een vuilnisbelt. Mensen onderschatten wat er aan zwerfafval ligt.” Henk verzamelt met zijn dagelijkse wandelingen wekelijks een tas vol plastic, een bananendoos vol met platgetrapte blikken en een vuilniszak met restafval. Jaarlijks pakt zijn knijper tienduizenden sigarettenpeuken. Hij vindt vloermatten, zakjes shag, lege pakken melk en MC Donalds zakken. Spullen waar niemand nog waarde aan hecht.


Palletbox voor oud ijzerInzamelen en sorteren

Het sorteren en inzamelen van zwerfvuil is een uit de handgelopen hobby geworden. Henks dag begint met het inzamelen van zwerfvuil. Tegen 9:00 uur pakt hij zijn knijpertje en zijn tas. Hij trekt zijn veiligheidsjas aan en gaat op pad. Iedere dag een andere route. Voor de middag is hij weer thuis met tassen vol ‘werk’, want Henk sorteert alles: papier bij papier, plastic bij plastic, blik bij blik.

Recycling en afvalreductie

Palletbox op maat van Hulkenberg

“Zou het zwerfafval hierdoor afnemen?”, vragen wij ons af. Henk lacht en zegt van niet. Voorlopig heeft hij nog genoeg te doen dus. Maar hij is blij met de dagelijkse beweging en het resultaat van zijn inspanningen. Dat hij door velen gewaardeerd wordt is een plezierige bijkomstigheid. In 2011 ontving hij een Pluim van de burgemeester van Montferland en regelmatig ontvangt hij complimenten van zijn dorpsgenoten.

En wij? Wij zijn dankbaar voor een schoon industrieterrein en medestander in Henks streven naar recycling en afvalreductie. Tegen het einde van ieder jaar laten wij dan ook samen met de ondernemers die aangesloten zijn bij SBBS, de Stichting Belangenbehartiging Bedrijventerreinen ’s-Heerenberg, onze waardering aan Henk blijken.

Meer weten over recycling, afval sorteren en afvalreductie?

Onze afvalcontainerssorteerboxen, inzamelbakken, accuboxen en opvangbakken voor gevaarlijke stoffen maken het inzamelen en sorteren van afval heel gemakkelijk. Zo is er voor ieder soort afval een geschikte bak. Meer informatie op onze website www.hulkenberg.nl of via onze productspecialisten op telefoonnummer 0314-664400.

Advertenties

2 thoughts on “Waar recycling begint

  1. Pingback: De plastic zee groeit! Is statiegeld een oplossing en wat kun je zelf doen? | Hulkenberg

  2. Pingback: Emmers vol plastic afval bij Project Schone Schie | Hulkenberg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s