Bestrijd de plastic soep met dúúrzaam plastic!

Producten uit duurzaam plasticWist je dat onze producten veel gemeen hebben met de drinkbekers van Frozen? Rosti Mepal uit Lochem is producent van deze lekvrije bekers met kekke prints. Zij werken net als wij met duurzaam plastic. Dit is kunststof van hoge kwaliteit dat jarenlang meegaat.

pallets-uit-duurzaam-plastic-hulkenbergDuurzaam plastic

Circa 40% van alle plastics wereldwijd is een wegwerpverpakking. Gebruik je de robuuste broodtrommels en drinkbekers van Rosti Mepal dan bied je hier eenvoudig tegenwicht aan. Met deze producten bespaar je namelijk een hele berg eenmalige plastic boterhamzakjes en wegwerpflesjes en wellicht ook een hoop rommel in de oceanen.

Wij werken net als Rosti Mepal met duurzaam plastic. De ingrediënten voor je lunch worden op onze kunststof pallets vervoerd van producent naar retail. Eenmaal voorbij de kassa in de supermarkt gaan deze levensmiddelen mee naar huis en zo je lunchtrommel in.

Onze hygiënische pallets, palletboxen en stapelbakken zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof. De producten gaan lang mee en zijn geschikt voor intensief meermalig gebruik. Een levensduur van 10 jaar is hierbij heel normaal. Bovendien kunnen onze kunststof producten volledig gerecycled worden.

Plastic soep bestrijden

Duurzaam kunststof kan de beruchte plastic soep bestrijden. Journalist Roland Duong schreef er een column over in het Algemeen Dagblad. Voor de documentaireserie De Prijsvechter, die op 8, 15 en 22 januari 2017 door de VPRO op NPO 2 wordt uitgezonden, onderzoekt hij samen met Marijn Frank de gevolgen van onze goedkooplust. Één van de gevolgen is de plastic soep die in de Grote Oceaan ronddrijft. ‘Deprimerende beelden’ schrijft Duong hierover in zijn column. Hij ontdekte echter ook een manier om de plastic soep te bestrijden, en wel met plastic. Het gaat hier om producten van kwaliteitsplastic die tientallen jaren meegaan en geleverd worden door bedrijven als Rosti Mepal en Hulkenberg. Lees hieronder de hele column van Roland Duong.

Column over duurzaam plastic Roland Duong

Roland Duongs column over duurzaam plastic

Advertenties

2 thoughts on “Bestrijd de plastic soep met dúúrzaam plastic!

  1. Pingback: De plastic zee groeit! Is statiegeld een oplossing en wat kun je zelf doen? | Hulkenberg

  2. Pingback: Emmers vol plastic afval bij Project Schone Schie | Hulkenberg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s