Hollandse Nieuwe, zo maakt de visboer hem klaar!

Maatjesharing, de Hollandse Nieuwe. Mét of zonder uitjes. Hoe eet jij hem het liefst? In stukjes gesneden, als broodje haring of zo aan de staart; het haring happen. Jij weet precies hoe jij haring graag eet en wij weten weer hoe de visboer de haring het liefst voor jou klaar maakt.

Praktijkfoto_vis_fileer_bakkenHoe wij dat weten? De haring fileerbak waarop de visboer zijn vis klaarmaakt komt van Hulkenberg. Onze haring fileerbak is een bak apart. Het ontwerp is ontstaan in samenwerking met visboeren. Daardoor weten wij wat voor hen plezierig werkt en waaraan een hygiënische haring fileerbak moet voldoen.

Benieuwd? Neem eens een kijkje in ónze keuken. Zo maken wij de perfecte vis fileerbak. Maar eerst: Wat is een vis fileerbak? De fileerbak, ook wel haring schoonmaakbak genoemd, is een afneembare kunststof opbouw die op een bestaande viskist of bak geklemd kan worden.

The Making of: De fileerbak van de Hollandse Nieuwe

1 Haring fileerbak maken met afval inwerpopening HulkenbergWij beginnen met de afval-inwerpopening op het kunststof werkblad. Tijdens het klaarmaken van de vis kan het restafval in deze opening geschoven worden, waarna het restafval in de onderliggende viskist valt. Erik, die bij ons de haring fileerbakken eigenhandig monteert, vertelt hierover: ‘Onze klanten kiezen zelf de plek van de inwerpopening. Meestal wordt de opening rechts bovenin aangebracht. Ben je linkshandig dan kan de opening ook links in het werkblad. Eigenlijk is iedere plek die de klant wenst mogelijk.’

Monteren van zijwanden Haring fileerbak maken Hulkenberg

Vervolgens worden de zijwanden aan het werkblad gemonteerd. De zijwanden zijn voor een deel schuin. Erik: ‘Doordat de zijwanden schuin omlaag lopen heeft degene die de vis schoonmaakt meer bewegingsruimte. Hij kan zijn ellebogen makkelijk kwijt.’

De zijwanden van de fileerbak steken aan de onderzijde iets uit. Hierdoor kan de fileerbak stevig op de rand van de viskist geklemd worden. De afneembare fileerbak staat daardoor uiterst stabiel gecentreerd op de viskist.

Het werkblad en de zijwanden zijn volledig glad, zonder oneffenheden waarin vuil kan achterblijven. Ook de RVS schroeven zijn dusdanig gemonteerd dat zij onzichtbaar zijn. Hierdoor is de haring fileerbak uiterst hygiënisch en zeer eenvoudig te reinigen.

Haring fileerbak op maat

6 Haring fileerbak maken HulkenbergNet als de haring zelf wordt onze haring fileerbak precies zoals de klant het wil klaar gemaakt. Het is een bak op maat, die precies voldoet aan de persoonlijke wensen van de visboer. Wij leveren de vis fileerbak in verschillende uitvoeringen, zoals de vis fileerunit met verrijdbaar onderstel. Ze worden veel gebruikt in de verkoopwagen, de viskraam of achter de toonbank in de viswinkel. Bekijk ook onze hygiënische en functionele producten voor het transport, de opslag en de bewerking van vis in ons totaalprogramma voor de visserij. Meer weten? Neem contact met ons op: telefoonnummer 0314 – 664400 of e-mail info@hulkenberg.nl.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s