Zo kun je dierenvoeding lang bewaren!

Hondenvoer, kattenbrokken, visvoer, vogelzaad of konijnenkorrels – Bewaar je jouw diervoeder op de juiste manier, dan komt dit de kwaliteit, de smaak én de houdbaarheid ten goede. Veel (huis)diereigenaren kiezen daarom voor luchtdichte voertonnen. Waarom? Het bewaren van diervoeders in kunststof voertonnen biedt ontzettend veel voordelen. Je leest er meer over in dit blog. 

voertonnen_hond_header_Hulkenberg_blog

Hermetisch afsluitbaar: geen toegang van lucht, vocht én ongedierte

Je kunt het voer van jouw hond, kat of vogel bewaren in de originele verpakking. Het nadeel is dat je daarmee het risico loopt dat het dierenvoer in aanraking komt met lucht en vocht. De kwaliteit van het voer gaat dan in rap tempo achteruit. In tegenstelling tot de originele verpakking kunnen kunststof voertonnen hermetisch afgesloten worden. De luchtdichte voertonnen hebben een rubberen ring in de deksel. De dierenvoeding wordt zo 100% luchtdicht en waterdicht bewaard en dat biedt vele voordelen:

  1. het voer is langer houdbaar,
  2. het voer is langer vers en krokant van smaak,
  3. muizen en ander ongedierte hebben geen toegang tot het voer, en
  4. je hebt geen onaangename geurtjes van de dierenvoeding in huis.

voertonnen_kat_Hulkenberg_blogGeschikt voor droogvoer, natvoer én KVV

De kunststof voertonnen zijn voedselveilig en daardoor te gebruiken voor alle typen diervoeder. Dus ook als het menu van jouw hond bestaat uit droge brokken, natvoer, vers vlees (KVV) of een combinatie hiervan. Het kunststofmateriaal van de voertonnen is bovendien bacteriewerend.

Jarenlang gebruiksgemak

De kunststof voertonnen zijn gemaakt van sterk, degelijk materiaal. De tonnen hebben een lange levensduur en kunnen tegen een stootje. Maar er zijn nog meer voordelen, waarvan je jarenlang plezier hebt:

  1. De voertonnen zijn gemakkelijk schoon te maken met water, sop en een droge doek.
  2. Door de gladde binnenwanden blijft er geen dierenvoer achter.
  3. Je kunt de tonnen onderling stabiel stapelen. Dat is vooral handig bij de opslag van verschillende soorten dierenvoeding.
  4. De voertonnen zijn eenvoudig te verplaatsen door de komhandgrepen in de deksel (kleine tonnen) en de klaphandgrepen op de zijkant van de ton (grote tonnen).
  5. De voertonnen zijn geschikt voor opslag in de buitenlucht; het voer blijft droog.
  6. De voertonnen zijn gemakkelijk te vullen dankzij de grote vulopening. Je kunt de dierenvoeding er ook weer eenvoudig uitscheppen met een voerschep of maatbeker.

Voerton kiezen – welk formaat voerton is geschikt?

Voertonnen_kippen_Hulkenberg_blogVoertonnen zijn er in vele formaten: van 3,6 liter tot 75 liter. Je kunt tot 30 kilo diervoeder veilig bewaren in voertonnen. Welke voerton geschikt is voor het voer van jouw huisdier is afhankelijk van het type dierenvoer. Hondenbrokken hebben bijvoorbeeld een andere samenstelling, gewicht en grootte dan konijnenkorrels. Wij gaan uit van een gemiddelde: één kg dierenvoer komt overeen met ca. 2,5 liter inhoud.

voertonnen_dierenvoeding_Hulkenberg_blog

Je kunt zelf eenvoudig berekenen welk formaat voerton het meest geschikt is. Je hebt daarvoor alleen een weegschaal en een grote maatbeker met liter-aanduiding nodig. Zet de maatbeker op de weegschaal en weeg exact één kg dierenvoer af. Zo kun je zien hoe groot het volume is (in liters) van één kg diervoeding. Maak daarna de rekensom. Gebruik je bijvoorbeeld een zak voer van 5 kg, vermenigvuldig dan het uitgerekende aantal liters keer vijf. Dit is de inhoud die de voerton minimaal moet hebben. Het liefst nog een beetje meer, zodat er ook nog ruimte is voor de voerschep.

Heb je geen grote maatbeker? Weeg dan bijvoorbeeld maar 100 gram voer af. Houd er dan wel rekening mee dat je het bepaalde volume nog eens extra met tien moet vermenigvuldigen voor de juiste maat voerton.

Voor meer productinformatie, persoonlijk advies of om direct te bestellen, bekijk je onze voertonnen online.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s