De zes populairste glazenkratten op Hulkenbergshop.nl!

Hotelporselein, gilde glazen en stapelglazen worden veel gebruikt in de horeca, catering en verhuur. De kratten voor deze glazen en koppen staan dan ook in de top 6 van meest gekochte glazenkratten. Hieronder vind je een overzicht van de populairste glazenkratten op Hulkenbergshop.nl. Al deze kratten zijn 600 mm lang en 400 mm breed met elk een andere hoogte en vakverdeling. Wil je weten welke glazenkrat geschikt is voor jouw glaswerk? Onze productspecialist Niels geeft tips voor de aanschaf van een glazenkrat op ons weblog. Bezoek onze webshop voor een handig overzicht van alle glazenkratten.

Champagne flutes glazenkrat

De meest verkochte glazenkratten

koppenkrat 30Koppenkrat voor 24 koffiekopjes

Ongetwijfeld heb je hieruit weleens gedronken: het traditionele hotelporselein. Deze herkenbare stapelbare koffiekopjes kom je veel tegen in hotels en zalencentra. In onze koppenkrat passen precies 24 hotelporseleinen koffiekoppen met een maximale hoogte van 72 mm en maximale Ø 86 mm. De krat is 99 mm hoog. De glazenkratten zijn stabiel te stapelen en gemakkelijk te verplaatsen op een verrijdbaar onderstel. De kopjes kunnen in de glazenkrat worden ingeruimd, gespoeld en bewaard.

Glazenkrat voor fluitjes en longdrinkglazen 30Glazenkrat voor 40 bierfluitjes of longdrinkglazen

Wist je dat het bierfluitje is vernoemd naar het champagneglas flûte? Het heeft dezelfde vorm, alleen het voetstuk ontbreekt bij het fluitje. Het bierglas staat ook bekend als buisje, pijpje of piepke. Het is een recht en hoog glas. Er wordt gezegd dat je door het dunne glas het bier beter proeft, maar daarover zijn de meningen verdeeld. Test het zelf! De fluitjes passen perfect per 40 stuks in onze glazenkratten. Je kunt deze kratten ook gebruiken voor longdrinkglazen voor frisdrank. De krat is 171 mm hoog en is geschikt voor glazen met maximale hoogte van 145 mm en maximale Ø 67 mm.

Glazenkrat voor stapelglazen 30Glazenkrat voor 24 stapelglazen

Cola, sap, bier – stapelglazen zijn voor vele dranken te gebruiken. Dit klassieke drinkglas is stevig en stapelbaar. Door de kenmerkende vorm met ‘kraag’ rust het bovenste glas op het onderliggende glas. Zo voorkom je dat de stapelglazen in elkaar vastklemmen, zoals bierfluitjes dat doen. De bierstapelglazen worden veel gebruikt in kantines, clubs en sportverenigingen. In onze glazenkratten is ruimte voor 24 cola- en bierstapelglazen met een maximale glashoogte van 127 mm en een maximale Ø 86 mm. De krat is 154 mm hoog.

Glazenkrat voor witte wijnglazen 30Glazenkrat voor 24 witte wijnglazen

Deze krat voor witte wijnglazen wordt veel gekocht. De krat is 250 mm hoog en biedt plaats aan 24 glazen met een maximale hoogte van 224 mm en maximale Ø 86 mm. Rode wijnglazen gaan in andere kratten. Witte wijnglazen en rode wijnglazen verschillen namelijk van elkaar. De één is klein – de ander groot.

Wat is het verschil tussen witte wijnglazen en rode wijnglazen? Bij witte wijnglazen is de kelk smaller dan bij rode wijnglazen. Witte wijn hoeft namelijk minder te ademen. Rode wijn is complexer en wordt geschonken in glazen met een grote ronde kelk. Door deze vorm komt er meer zuurstof bij de wijn, waardoor de aroma’s vrijkomen en de rode wijn tot een bepaalde smaak komt. Wil je weten welke krat geschikt is voor jouw witte wijnglazen en jouw rode wijnglazen? Meet bij beide glazen de diameter op het breedste punt van de kelk. Deze maat is bepalend voor de vakverdeling van de krat. De glashoogte bepaalt de krathoogte. Een handig overzicht hiervoor vind je op Hulkenbergshop.nl.

Glazenkrat voor champagne flutes 30Glazenkrat voor 40 champagne flûtes

Champagne, cava en andere mousserende wijn hebben een hoog koolzuurgehalte, waardoor ze bruisen in het glas. Schenk de champagne in een flûte om zo lang mogelijk te genieten van dit mousserende effect. Een flûte is een glas met een smalle kelk en een lange voet. Door de smalle kelk vervliegen de bubbels niet zo snel. Champagne flûtes met maximale hoogte van 224 mm en maximale Ø 67 mm passen per 40 stuks in onze glazenkratten. De kratten zijn 250 mm hoog.

Glazenkrat voor gilde wijnglazen 30Glazenkrat voor 24 gilde glazen

Populair door eenvoud en perfectie: het gilde glas. Al in 1930 ontworpen door de Nederlandse ontwerper A.D. Copier in samenwerking met de ‘Vereeniging van Nederlandsche Wijnhandelaren’. Dit glas wordt gezien als één van de sterkste ontwerpen van de 20e eeuw. De vormgeving en maatverhoudingen van de steel en de kelk zijn gebaseerd op de ‘gulden snede’. Het gilde wijnglas wordt gebruikt in restaurants, bars, catering en ook in huis. In de gilde serie zijn er witte wijnglazen en rode wijnglazen, maar ook glazen voor likeur en champagne. Meet de maximale diameter van het glas en de glashoogte om de best passende glazenkrat te kiezen. Onze meest gekochte glazenkrat voor gilde wijnglazen is 198 mm hoog en biedt plaats aan 24 glazen met een maximale glashoogte van 172 mm en een maximale Ø 86 mm.

Kunststof glazenkratten beschermen je glaswerk tegen breukschade en zijn bovendien multifunctioneel: je kunt de glazen erin opbergen, spoelen én vervoeren. De glazenkratten zijn stabiel en stapelbaar. Ze worden vaak samen gekocht met verrijdbare onderstellen, lekbakken, deksels, bordenbakken, afdekhoezen en rolcontainers. Meer informatie vind je op Hulkenbergshop.nl.

Advertenties

One thought on “De zes populairste glazenkratten op Hulkenbergshop.nl!

  1. Pingback: Kies de juiste glazenkrat – met de tips van onze productspecialist | Hulkenberg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s